Ik wil van u een engel maken

Eigenlijk hebben wij Schwa'ke nooit eerder op een podium zien staan zoals afgelopen vrijdag. We wisten natuurlijk wel dat hij woordkunst gevolgd had op de academie en dat het acteursbestaan stiekem een van zijn dromen is, maar ook voor ons was het gek om de term 'comedian' op zijn lijf te plakken. Maar kijk, in een klein zaaltje in Oostduinkerke overtuigde hij ons van het tegendeel.

Het is wat bevreemdend als iemand die je kent plots zichzelf gaat spelen. Dat zit zo: Wouter Deprez is Wouter Deprez. De enige Wouter die ik ken, staat op een podium en daarmee is de kous af. Zet Schwa'ke echter op een podium en er komt plots mimiek, spel en een heel andere kant bij kijken. Comedy is acteren, besef ik nu pas. En wij zijn er geheel onbevooroordeeld van overtuigd dat hij de acteur kan worden die hij wil zijn.

P.S.: Schwa, willen we afspreken dat je als comedian met je gewone naam door het leven gaat? Kunnen wij tenminste mooi een scheiding te maken tussen het podium en de coulissen.


 
Tine Lefebvre

Als boeken in bomen zouden groeien, was Tine een boomknuffelaar geweest. Verslingerd aan taal sinds ze als kind werd voorgelezen, drinkt ze woorden alsof het de beste champagne ter wereld is. Ze werkt als communicatieverantwoordelijke in Kortrijk, is gek op haar kat-met-negen-levens Lou en gaat in haar dromen elke vrijdagavond op café met Michelle Obama, Jelle Cleymans en Austin Kleon.

Vorige
Vorige

De boeken van juli

Volgende
Volgende

De boeken van mei