Ik ga een boek publiceren!

Na maanden zwijgen mag ik het ein-de-lijk verklappen: ik ga mijn eerste boek uitbrengen!


 

Er zijn twee dingen die al sinds mijn kindertijd op mijn bucketlist staan. Op een duet met Jelle Cleymans wacht ik nog altijd, maar naast nummer twee mag na twintig jaar dromen een vinkje. Ik ga een boek uitgeven. Waaaa!

Wiewatwaarhoewanneer?

Technisch gezien geef ik natuurlijk niet zelf dat boek uit. Dat doet uitgeverij Pelckmans voor mij. Sinds ik daar afgelopen oktober kennismaakte met Julie (die echt de beste boekentips ooit geeft!), ben ik in een warm bad gevallen. Ik schreef de eerste hoofdstukken van mijn manuscript op een zolderkamer in hartje Antwerpen en kreeg midden december te horen dat Pelckmans mijn boek - mijn boek, mannekes! - wil uitgeven.

Sindsdien schrijf ik. Ik schrijf, Julie geeft feedback en we krijgen allebei een alsmaar beter beeld van waar het verhaal naartoe gaat en hoe de personages in elkaar zitten. Het is een proces van denken, herdenken en toch weer schrappen. Waar we uitkomen, kan je in het voorjaar van 2023 zelf ontdekken bij een boekhandel in je buurt.

Ik kan nu al verklappen dat het een kinderboek wordt. Eentje waar we 10+ op plakken, maar dat ik nog het meest aanraad aan al wie denkt te oud te zijn voor kinderboeken. Zij die het kind in zich dringend moeten wakker maken, zij hebben kinderboeken vaak het hardst nodig.

Waarover gaat het boek?

Dat ga ik je met tijd en boterhammen allemaal in detail uitleggen, maar niet hier! Het komende jaar stuur ik elke eerste zondag van de maand een nieuwsbrief uit waarin ik je meeneem in de wereld van schrijven, inspiratie opdoen, samenwerken met de uitgeverij, babbelen over illustraties en het eerste fysieke exemplaar in handen krijgen.

Nu zondag gaat de eerste nieuwsbrief de deur uit en daarin verklap ik meteen al de titel. Curieus? Schrijf je dan hieronder in!


 
Tine Lefebvre

Als boeken in bomen zouden groeien, was Tine een boomknuffelaar geweest. Verslingerd aan taal sinds ze als kind werd voorgelezen, drinkt ze woorden alsof het de beste champagne ter wereld is. Ze werkt als communicatieverantwoordelijke in Kortrijk, is gek op haar kat-met-negen-levens Lou en gaat in haar dromen elke vrijdagavond op café met Michelle Obama, Jelle Cleymans en Austin Kleon.

Vorige
Vorige

De huwelijksles die ik kreeg van Hans Bourlon

Volgende
Volgende

6 tips om een eigen boekenclub te beginnen